حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهر سردرود ارسال دیدگاه

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اتفاق هیئت همراه و به عنوان نماینده دولت تدبیر و امید به استان آذربایجان شرقی سفر کرده است. قبل از آغاز مراسم رسمی رویداد تبریز ۲۰۱۸ به دست رئیس جمهور محترم ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و هیئت همراه در شهر سردرود ، پایتخت تابلو فرش دستبافت جهان حضور یافتند تا تابلو فرش این شهر پس از ثبت جهانی بیش از پیش وجود خود را نشان دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در مرکز ملی تابلو فرش دستباف ایران از موزه فرش دستباف سردرود بازدید کرد. در این بازدید کار آفرینان تابلو فرش دستباف از وجود ۸۰۰ کارگاه صنفی و خانگی تابلو فرش دستبافت در این شهر خبر دادند. صنعت تابلو فرش دستبافت سردرود برای ۳۲۰ هزار نفر در ۱۸ استان کشور علی الخصوص مناطق محروم اشتغال زایی کرده است.

سید عباس صالحی، در بازدیدی دیگر از کارگاه تولیدی محلی تابلو فرش دستباف سردرود بازدید کرد. صالحی از روند بافت تابلو فرش توسط بافندگان محلی بازدید کرده و پای صحبت های بافندگان در خصوص مسائل و مشکلات موجود در حرفه آنان نشست.

حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگاه تولیدی تابلو فرش در سردرود
حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگاه تولیدی تابلو فرش در سردرود

حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه تابلو فرش در سردرود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از یکی از فروشگاه های تابلو فرش نیز بازدید کرد. در این بازدید رئیس اتحادیه تابلو فرش سردرود در کنار ظرفیت موجود در تابلو فرش به بیان مشکلات عمده اشاره و از عدم حمایت متولیان گله کرد و به تشریح موانع موجود این هنر-صنعت پرداخت و در خواست های خود را بدین مضمون کتباً تقدیم نماینده هیئت دولت کرد. رئیس اتحادیه تابلوفرش سردرود با اشاره به قدمت تاریخ تابلو فرش در این شهر خواستار احداث موزه تابلو فرش ( قالیچه های تصویری ) شد. صحتی گفت: با توجه به قدمت قالیچه های تصویری که امروزه تابلو‌فرش دستبافت اطلاق می شود، خلاء تنها موزه قالیچه های تصویری ( تابلو فرش ) کشور، در مهد تابلو‌فرش دنیا ؛ پایتخت تابلو فرش جهان ، شهر سردرود ملموس است.

حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه تابلو فرش در سردرود
حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه تابلو فرش در سردرود

در دیگر درخواست های مهم رئیس اتحادیه تابلوفرش بحث سوء استفاده سودجویان از طرح و‌نقشه تابلو‌فرش مطرح شد. صحتی افزود: با وجود فعالیت طراحان چیره دست و ماهر، یکی‌‌ از تهدیدهای بزرگ برای این شغل سوء استفاده سودجویان از طرح و‌نقش های این طراحان می باشد که سودجویان با توجه به خلاء قانونی در مراجع قضایی با کپی کردن این طرح‌ ها، آینده این هنر-صنعت را به ناامیدی تبدیل می کنند. او درخواست عاجل کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی استان تمهیداتی بیاندیشند تا به هر شکل ممکن جلوی این سودجویی و‌ تهدید گرفته شود.

حضور «صالحی» در جلسه شورای اداری شهر سردرود

صالحی در جلسه شورای اداری شهرستان سردرود ضمن ابراز خرسندی از اینکه به مناسبت سفر ریاست جمهوری به تبریز، همراه با کاروان دولت تدبیر و امید در بین مردم غیور آذربایجان حضور دارد، گفت: سلام هیات دولت را به اهالی این شهر می رسانم. سردرود با عناوین مختلف شناخته می شود. شهر تاریخی و تمدنی، شهر دین داری، شهری که فضای طبیعت و گردشگری اش قابل توجه است و شهری که پایتخت تابلو فرش ایران است.

حضور صالحی در جلسه شورای اداری شهر سردرود
حضور صالحی در جلسه شورای اداری شهر سردرود

وی با بیان اینکه این بازدید کوتاه تصویری که از این شهر شناخته بودیم را عمیق تر کرد، فرش ایرانی را نمادی از شناسنامه و هویت ایرانی دانست و در ادامه افزود: در بین کالاهای فرهنگی ما ، چیزی مثل فرش نیست که اینقدر با هویت فرهنگی ما ایرانیان پیوند خورده باشد. وی اظهار کرد: هنر اسلامی و ایرانی در فرش ایرانی تجلی یافته است، همان طور که شعر ایرانی مزه ایران را دارد و باغ ایرانی مزه ایرانی و اسلامی دارد فرش ایرانی هم مزه ایرانی و اسلامی دارد.

صالحی با اشاره به اینکه فرش اجزای معرفتی قدسی را داراست، تاکید کرد: تمثال های فرش اتصال زمین به ملکوت و قدسیت را به تصویر می کشد و انسان حس می کند بهشت ملکوتی را در این تصویرمی بیند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فرش ایران ترکیبی از هنر و زیبایی شناختی و ظرافت هاست و هنرهای انتزاعی با این ظرافت ها به هم وصل شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش فرش در حوزه اقتصادی کشور اظهار کرد: فرش در کنار وجه هنری نقشی که در اقتصاد ایران داشته و دارد بی نظیر و مثال زدنی است. فرش در حال حاضر مهم ترین حوزه اشتغال و صادرات غیر نفتی و صادرات کالای فرهنگی وهنری در کشور است. وی با بیان اینکه فرهنگ ایران با فرش منتقل می شود، گفت: امروز که بازدید کوتاهی از شهر سردرود داشتیم کاملا مشهود است که در شهری که ٨٠٠ کارگاه تولیدی فرش فعالیت می کند. ده ها هزار نفر در خارج از این استان متصل به این صنعت هستند و ارزش تولید ریالی این مجموعه صدها میلیارد ریال است، صنعت فرش سرمایه عمیق و عظیمی در همه زمینه ها است.

صالحی تاکید کرد: شهر سردرود شناسنامه هویت ایرانی را در قالب تابلو فرش حفاظت کرده و انتقال می دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص طراحی شناسنامه تابلو فرش در شهر سردرود گفت: طراحی شناسنامه تابلو فرش کار جالب و اساسی بوده است. این کار می تواند از این کالای فرهنگی صیانت بخشی کند چرا که خطر سرقت های محتوایی از این تابلو فرش ها وجود دارد.

حضور صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه تابلو فرش در سردرود
حضور صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه تابلو فرش در سردرود

وی با بیان اینکه همه مشکلات مطرح شده توسط مسئولان این شهرستان را به هیئت دولت خواهیم رساند، گفت: گفتگوهایی باید در خصوص روند اجرای پروژه های خواسته شده انجام شود چون اعتبار ملی به دلیل وجود پروژه های نیمه تمام کافی نیست و باید برای انجام درخواست های مطرح شده از اعتبار استانی استفاده کرد.

صالحی با بیان اینکه ظرفیت اقتصادی و مردمی این شهر می تواند نمادی برای سایر شهرها باشد، خاطرنشان کرد: این شهر کوچک ارزش افزوده بالایی دارد و نمادی برای تکاپوی اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی در کشور است. در سالی که رهبری سال حمایت از تولید داخلی عنوان کرده اند کانون و جوهره این کالا ها کالای فرهنگی است و کارهای فرهنگی و تابلو فرش دستبافت این شهر در مجموعه این شعار قرار می گیرد. تلاش می کنیم تصویری که در این بازدید از شهر سردرود به عمل آمد منتقل شود و در فضای عمومی کشور عینی تر شود.

Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *